ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Август топлији од просјека

Август ће бити топлији од просјека, у највећој мјери у прве двије декаде, али се тада могу очекивати и локалне непогоде праћене јаким пљусковима, наводи се у прогнози за овај мјесец Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутра ће бити угодна, а дани топли и веома топли.

Након првих седам за када је била најављена температура око нормале, поново се очекује талас веома врућег времена, око 8. августа, да би потом температура поново мало опала, али ће се задржати у границама љетних.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, укупна количина падавина у августу ће бити мала, а везује се за пљускове и локалне непогоде између 9. и 10. августа.

До средине мјесеца углавном ће бити суво и уз температуру од 30 до 33, на сјеверу и југу до 35 степена Целзијусова.

Других петнаест дана августа температура очекује се да буде у оквиру нормале, уз неколико пролазних пљускова у другом дијелу дана.

Израженија промјена времена најављена је за почетак треће декаде августа, када се очекује киша и пад температуре, до испод просјечних. Јутарња ће у вишим предјелима пасти испод 10, а дневна ће бити од 20 до 25 степени Целзијусоавих.

У периоду до 23. августа преовладаваће вријеме са повременом с кишом, а укупна количина падавина која се очекује је од 20 до 30 литара по метру квадратном.

До 26. августа температура ће се углавном кретати у нормалним границама.

Накратко након тога, до пред крај мјесеца, поново ће доћи до пораста дневне температуре и то ће бити краћи период када ће бити око и изнад 30 степени Целзијусових.

На самом крају мјесеца очекује се јаче захлађење.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ИНКЛУЗИЈА У ФОКУСУ НОВОГ ЗАКОНА

admin

ОТКАЗАН „ДЕРВЕНТА НЕКТАР ФУТСАЛ“

admin

Задужбина чува вјеру и сјећање на сина

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!