Uncategorized @bs

Bolji život u Derventi prvi na listi prioriteta

Novi, 11. saziv Narodne skupštine Republike Srpske, konstituisan je u utorak, a svečane zakletve osim narodnih poslanika, među kojima su i trojica Dervenćana, položili su i najviši zvaničnici Srpske i to predsjednik Republike Milorad Dodik i potpredsjednici Ćamil Duraković i Davor Pranjić, te srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.
Za predsjednika parlamenta izabran je Nenad Stevandić, a ovaj saziv najvišeg zakonodavnog dijela imaće četiri potpredsjednika.
Dio Narodne skupštine su i tri poslanika iz Dervente, Igor Žunić i Denis Pijetlović iz SNSD-a i Pero Đurić iz SDS-a koji za Derventski list poručuju da će svoj mandat nastojati da iskoriste za dobrobit Dervente, ističući da su na raspolaganju svim svojim sugrađanima.

Žunić: Borba za svakog
čovjeka biće moj prioritet

Žunić, koji u parlamentu Srpske i u ovom mandatu vodi Klub poslanika SNSD-a, poručuje da je njegov prioriret i dalje borba za svakog građanina Dervente i Srpske.
– Postati narodni poslanik je velika čast i obaveza, a kada te građani po treći put izaberu, daju ti najveće povjerenje i najveći broj glasova među kandidatima svih partija, onda je obaveza prema njima daleko veća. U ovom mandatu očekujem, prije svega, da budem predstavnik građana Dervente, ali i cijele Republike Srpske. Borba za svakog čovjeka u ovim teškim vremenima biće moj prioritet, a to znači da ću kroz izmjene zakonskih rješenja zahtjevati veće plate, kvalitetniju zdravstvenu i socijalnu zaštitu i bolje obrazovanje. Boriću se za projekte u Derventi, a ovaj mandat je period kada treba intenzivno da radimo na razvoju institucija u Derventi za što imamo podršku vlasti u RS – rekao je Žunić dodavši da će kroz svoj rad težiti zaštiti nadležnosti i jačanju institucija Srpske, što je i jedan od najvećih zadataka SNSD-a.
– Narodna skupština treba da bude arena u kojoj će poslanici razmijeniti svoje mišljenje, dati ideje, uputiti prijedloge, pohvaliti ili kritikovati. Parlament nikako ne treba da bude mjesto gdje će se poslanici vrijeđati i omalovažavati. Stoga, zalagaću se da u parlamentu Srpske vlada dostojanstvo, red i međusobno uvažavanje, jer je to najviši zakonodavni dom i dom svih građana RS. Ponosan sam što sam već devetu godinu predstavnik mojih komšija, prijatelja, poznanika, predstavnik građana Dervente – kazao je Žunić.

Pijetlović: Biću na
raspolaganju mojim Dervenćanima

Pijetlović, kao dio Kluba poslanika SNSD-a, ističe da će u svom prvom mandatu u Narodnoj skupštini, nastojati na ojačava Derventu i Republiku Srpsku.
– Poznat sam među svojim sugrađanima kao neposredna i pristupačna osoba kojoj su se mnogi obraćali radi rješavanja bitnih pitanja, a s kojima se ljudi susreću u svojoj svakodnevici. Za vrijeme trajanja mog mandata, kao poslanik u Narodnoj skupštini RS i dalje namjeravam biti na raspolaganju mojim Dervenćanima. Takođe, trudiću se da u Derventi u skorijoj budućnosti budu puštene u rad područne jedinice nekih republičkih organa i organizacija, čime ćemo ojačati Derventu kao regionalni centar, a i omogućiti nova zapošljavanja – kazao je Pijetlović istakavši da očekuje da će narodni poslanici, bez obzira na političko opredjeljenje, ozbiljno i odgovorno raditi svoj posao.
– Očekujem da ćemo izražavati volju naših glasača, da ćemo štiti interese građana Srpske, raditi na poboljšanju životnog standarda naših sugrađana i usvajati zakone i na njima zasnovane propise koji će imati za cilj napredak Srpske – rekao je Pijetlović.

Đurić: Moja obaveza je da se
borim za za dobrobit Dervente

Prvi put u poslaničku klupu sjeo je i Pero Đurić kao dio Kluba poslanika SDS-a. Njegova ideja vodilja je, kako je naglasio, jeste poboljšanje života u Republici Srpskoj, odnosno Derventi.
– Zalagaću se za bolju infrastrukturu i to priključak na auto – put „9. janaur“ u južnom dijelu Dervente, obnovu putne dionice koja vodi do tog priključka, obnove puta Derventa – Prnjavor i Derventa –-Šešlije, jer mislim da je to ključno, s obzirom da nemamo dobre pristupne poveznice koje bi kvalitetno doprinijele privredi. Naravno, radićemo i za bolju opremljenost Doma zdravlja, za poboljšanje statusa penzionera, boraca, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica i poljoprivrednika. Zalagaćemo se za ostanak mladih na našim prostorima i budućnost naše djece – rekao je Đurić dodavši da smatra da je njegova obaveza da se bori za dobrobit Dervente.
– Moja je obaveza da se borim, kao što je to bila moja obaveza i na lokalnom nivou, jer je moje glavno opredjeljenje bolji uslovi za Dervenćane. Svakako, moramo da se borimo i moramo imati vjere da ćemo moći raditi zajedno i da će se naši ciljevi ispuniti, a sve ono što bude u interesu grada i građana Dervente, sigurno ću podržati – kazao je Đurić.
Narodna skupština ima 83 poslanika, a polaganju svečane zakletve prisustvovao je 81 izabrani predstavnik naroda.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još