Uncategorized @bs

Bronza vjetar u leđa za nove uspjehe

Iza derventskog kik – boksera Sime Zorića je godina protkana uspjesima od kojih je najblistaviji bronza sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Italiji. Ova medalja vjetar je u leđa za nove uspjehe za koje se ovaj mladi Dervenćanin već marljivo priprema.
Ovaj osamnaestogodišnjak već sedam godina uspješno korača svijetom kik – boksa, a posljednja titula, treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u disciplini „kick – light“ do 84 kilograma, kruna je dosadašnjih treninga. Ipak, ovom mladom sportisti i članu derventskog Kluba borilačkih vještina tek se predviđa blistava karijera.
– Moje prvo takmičenje bilo je 2017. godine i tada je ljubav prema kik – boksu zaista procvjetala. Poslije su se ređala druga takmičenja višeg ranga i to se sve nekako uklapalo i davalo mi motivaciju – priča Zorić istakavši da je značajnije uspjehe bilježio od 2019. godine, ali da je ova godina bila najuspješnija.
– Ova godina obilovala je takmičenjima i uspjesima, tako sam se na početku godine okušao na Evropskom kupu u Kraljevu, gdje sam nastupio u konkurenciji seniora do 75 kilograma u disciplini „ful – kontakt“ gdje sam osvojio drugo mjesto. Poslije toga sam na Prvenstvu Republike Srpske osvojio titulu prvaka u dvije discipline „low kick“ i „kick light“. Potom sam se kao dio reprezenacije BiH kvalifikovao na Balkansko prvenstvo gdje sam osvojio titulu najboljeg juniora do 84 kilograma – podsjetio je Zorić na svoj sportski put.
Uslijedile su pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje je proteklog mjeseca održano u Italiji i na kojem je Zorić osvojio bronzu. Motivacija je, kako ističe Zorić, ključna za postizanje uspjeha, a na njegovoj sportskoj trasi, ovog elementa ne nedostaje.
– Motivacija jednostavno potiče iz želje, vjerujem svakog sportiste, da se takmičimo na Svjetskom prvenstvu što je vrhunac svakog sporta i naravno želje da postignemo što bolji plasman – rekao je Zorić.
Mladog kik – boksera za dosadašnje smotre pripremao je trener Nikola Đurić.
– Godina nam je istorijska što se tiče rezultata, ali mi vjerujemo da možemo više. Svakako, radićemo marljivo kao i do sada i nadamo se da će nam se opet „poklopiti“ sve kao ove godine – rekao je Đurić dodavši da su dosadašnji nastupi pokazatelj kontinuiranog i intenzivnog rada.

Planovi
Poslije zasluženog odmora Simo Zorić ističe da nastavlja da trenira pod okriljem Kluba borilačkih vještina.
– Nastavljam da radim i treniram. Sljedeće godine ulazim u seniorsku konkurenciju tako da očekujem da će biti teže doći do medalje, ali naravno daću sve od sebe – dodao je Zorić.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još