Uncategorized @bs

Budžetski dokumenti pred parlamentom 15. decembra

Odbornici Skupštine grada Derventa razmatraće na sjednici zakazanoj za 15. decembar 29 tačaka dnevnog reda među kojima su prijedlozi budžeta za 2023. godinu i rebalansa ovogodišnje gradske kase, usaglasio je skupštinski Kolegijum.
Na posljednjem zasjedanju u ovoj godini raspravljaće se i o prijedlozima odluka o zajedničkoj komunalnoj potrošnji, visini stope poreza na nepokretnosti i visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na području grada za iduću godinu, te izmjeni Plana korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela za tekuću godinu.
Pred odbornicima će se naći i Programa rada Skupštine grada za predstojeću godinu i Prijedlog odluke o izmjenama Poslovnika o radu parlamenta, Izvještaj o izvršenju budžeta grada za prvih devet mjeseci tekuće godine, kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine naknade za rad članova Gradske izborne komisije. Riječi će biti i o izdvajanju sredstava za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja i ekonomskoj cijeni usluge u vrtiću „Trol“ za 2023 godinu.
Lokalni parlament trebalo bi da se izjasni i o predloženim izmjenama Programa korišćenja sredstava prikupljenih po osnovu posebnih vodnih naknada za 2022. godinu i izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama. Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o načinu i uslovima za prekopavanje javnih površina na području grada, kao i izmjene Odluke o visini naknade za korišćenje putnog zemljišta i polaganje infrastrukturnih vodova i baznih stanica.
Riječi će biti i o usklađivanju akta o osnivanju Doma zdravlja, Prijedlogu odluke o ravnopravnosti polova, Informaciji i stanju nasilja u porodici sa aspekta pojave i odgovora na nasilje od strane subjekata zaštite u Derventi sa prijedlogom za suzbijanje nasilja, te Informacija o uslovima i životu penzionera u Derventi.
Takođe, odbornici bi trebalo da odlučuju i o davanju u zakup, prodaji i zamjeni nepokretnosti.

Edukacija
S obzirom da je Derventa uključena u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji provodi Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa UNDP-om i uz podršku Švajcarske i Švedske, 8. decembra u skupštinskoj sali biće održana edukacija za odbornike Skupštine grada.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još