ИЗДВОЈЕНОНовости

Буџетски документи пред парламентом 15. децембра

Одборници Скупштине града Дервента разматраће на сједници заказаној за 15. децембар 29 тачака дневног реда међу којима су приједлози буџета за 2023. годину и ребаланса овогодишње градске касе, усагласио је скупштински Колегијум.

На посљедњем засједању у овој години расправљаће се и о приједлозима одлука о заједничкој комуналној потрошњи, висини стопе пореза на непокретности и висини вриједности непокретности по зонама на подручју града за идућу годину, те измјени Плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села за текућу годину.

Пред одборницима ће се наћи и Програма рада Скупштине града за предстојећу годину и Приједлог одлуке о измјенама Пословника о раду парламента, Извјештај о извршењу буџета града за првих девет мјесеци текуће године, као и Приједлог одлуке о утврђивању висине накнаде за рад чланова Градске изборне комисије. Ријечи ће бити и о издвајању средстава за област предшколског васпитања и образовања и економској цијени услуге у вртићу „Трол“ за 2023 годину.

Локални парламент требало би да се изјасни и о предложеним измјенама Програма коришћења средстава прикупљених по основу посебних водних накнада за 2022. годину и измјенама и допунама Одлуке о комуналним таксама. На дневном реду је и Приједлог одлуке о начину и условима за прекопавање јавних површина на подручју града, као и измјене Одлуке о висини накнаде за коришћење путног земљишта и полагање инфраструктурних водова и базних станица.

Ријечи ће бити и о усклађивању акта о оснивању Дома здравља, Приједлогу одлуке о равноправности полова,  Информацији и стању насиља у породици са аспекта појаве и одговора на насиље од стране субјеката заштите у Дервенти са приједлогом за сузбијање насиља, те Информација о условима и животу пензионера у Дервенти.

Такође, одборници би требало да одлучују и о давању у закуп, продаји и замјени непокретности.

Едукација

С обзиром да је Дервента укључена у пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који проводи Савез општина и градова Републике Српске у сарадњи са УНДП-ом и уз подршку Швајцарске и Шведске, 8. децембра у скупштинској сали биће одржана едукација за одборнике Скупштине града.

Related posts

Скупштина града засједа 1. октобра

admin

ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА ГОДИНАМА ЧЕКАЈУ ПРАВДУ

admin

ОТВОРЕН ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još