Друштво

Видовданско вече 1. јула
испред Саборног храма

Видовданско вече, којим већ седам година Коло српских сестара „Царица Милица“ и Српска православна црквена општина Дервента, испуне плато испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице, 1. јула донијеће садржајан програм у част једног од највећих празника.

Од 20.30 часова планиран је наступ глумице Народног позоришта Републике Српске Раденке Шева, Пјевачке групе СКУД-а „Дервента“, вокалног солисте Милијане Жунић, те чланице кола Сање Томинчић.

– Коло српских сестара је удружење које дјелује при Српској православној цркви и за свој циљ поред хуманитарног рада, има и рад на његовању српске православне традиције и културе. Ово вече организујемо са посебном пажњом и одговорношћу, јер је за српски народ Видовдан дан када се сјећамо једне од највећих жртви нашег народа и један је од највећих празника -нагласили су из кола позивајући суграђане да својим присуством увеличају програм.

Related posts

Дио Улице краља Петра
Првог сутра без струје

Derventski List

Доминик Васић ученик генерације

admin

ОД ДАНАС ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ПЈЕШАКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još