Култура

„Вихорово стиховање“
поезијом спаја поете

„Вихорово стиховање“ је традиционална поетско – пјесничка манифестација која на својствен начин сваког децембра велича име Српског књижевног клуба „Вихор“ града Дервента, а уз стихове и пријатељско дружење пјесници из Републике Српске и Србије сумирају успјехе остварене у току године и промовишу културно и књижевно стваралаштво клубова и градова из којих нама као драги гости долазе.

Казао је Милорад Мишо Ђурђевић, предсједник Управног одбора „Вихора“ на завршној манифестацији која је одржана вечерас, а чији дио су били пјесници из Добоја, Модриче, Прњавора, Пелагићева, Шамца, Бањалуке, Бијељине, Београда, Новог Сада и Сомбора.
– Циљ овог, у свему захвалног дружења, јесте промоција и личног и клупског књижевног и људског стваралаштва, уз жељу да оно траје уз веће учешће и младих писаца, посебно из основних и средњих школа – казао је Ђурђевић.
„Вихорово стиховање“ подржао је и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а манифестацији су присуствовали представници Савеза српске дијаспоре Словеније и Завичајног удружења Срба „Коријени“ из Сомбора.

Related posts

„Матица дијаспора“ угостила чланове „Вихора“

admin

„ДРЖАВНИ ПОСАО“ 26. ОКТОБРА

admin

ЕВИТА ВЕЧЕРАС ПРЕДСТАВЉА НОВУ КЊИГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još