Uncategorized @bs

Višković mandatar za sastav nove vlade

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je dodijelio mandat za sastav nove Vlade Srpske dosadašnjem premijeru Radovanu Viškoviću.
Dodik je na konferenciji za novinare rekao da je odluku o mandataru donio poslije konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka na kojima je utvrđeno da Višković ima većinu za sastav nove Vlade.
– Ovo je dio politike u kontinuitetu. Višković je dužnost obavljao protekle četiri godine u veoma kompleksnim i izazovnim okolnostima – rekao je Dodik izrazivši nadu da će nova Vlada adekvatno odgovoriti svim izazovima.
– Kao predsjednik Republike Srpske od Radovana Viškovića ću tražiti da obezbijedi da ministri predano i odgovorno rade svoj posao – rekao je Dodik.
Višković je zahvalio Dodiku za povjerenje koje mu je ukazao naglasivši da mu to predstavlja veliku čast, ali i odgovornost. Višković, koji je na čelu Vlade bio protekle četiri godine, istakao je da je Vlada u ovom periodu ispunila data obećanja, trudeći se da očuva ekonomsku stabilnost i nadležnosti Srpske.
– U prethodnom periodu sačuvana je ekonomska i politička stabilnost Republike Srpske, što će biti prioritet i u narednom periodu – rekao je mandatar naglasivši da je važno štu su i poslodavci i sindikati prihvatili činjenicu da će nastaviti da predvodi Vladu Srpske.
– Naš cilj je socijalno pravednije i demografski održivo društvo. Očekujem od novih ministara da savjesno izvršavaju svoje obaveze – poručio je Višković.
Odluka o mandataru upućena je u Narodnu skupštinu RS.

(RTRS)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još