Uncategorized @bs

Vrtić „Trol“ sve bliže proširenju

Obezbjeđivanje prostorija za proširenje vrtića „Trol“ intenzivirano je proteklih dana, a rješavanje imovinskog – pravnih pitanja, a potom i spajanjem nekoliko poslovnih prostora, biće ispunjeni preduslovi za njihovo preuređenje i prilagođavanje potrebama vrtića, a na koncu i za prijem novih mališana.

Potreba za proširenjem vrtića javila se s povećanim interesovanjem roditelja da djecu upišu u „Trol“, a na čijoj listi čekanja je više od stotinu mališana. Gradska uprava, prepoznajući ovaj problem, pokrenula je pitanje obezbjeđivanja prostorija u neposrednoj blizini sadašnjeg objekta vrtića, a koji su ocijenjeni kao najpogodniji za ovu namjenu.

Skupština grada na novembarskoj sjednici dala je zeleno svjetlo za kupovinu prostorija „Adiko banke“ i „Sloboproma“, a u toku je i zamjena poslovnog prostora u kojoj se trenutno nalazi poslovnica Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Uporedo s tim, raspisan je javni poziv za projektovanje ovih lokacija i njihovo prilagođavanje za vrtić.

Načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave Spomenka Živanić objasnila je da će svi pomenuti prostori biti objedinjeni u cjelinu i prilagođeni i služiće za potrebe vrtića. Istakla je da se sve procedure odvijaju očekivanom dinamikom, te da je moguće da već sljedeće godine počne proširenje vrtića.

– Kako bi se omogućilo bolje funkcionisanje predškolske ustanove sa većim kapacitetom, pokrenuli smo i proceduru izmjene regulacionog plana zbog prilaza i parking mjesta, s obzirom da je u budućnosti planirano povezivanje cijelog tog dijela toplom vezom. Trenutno je u toku javni poziv za projektovanje – objasnila je Živanićeva dodavši da je u budućnosti, uz objedinjavanje prostorija, planirana i rekonstrukcija objekta.

Gradonačelnik Milorad Simić vjeruje da će vrlo brzo biti vidljivi rezultati poslova proširenja kapaciteta vrtića, pri čemu grad očekuje podršku republičkih institucija.

– Proširenje kapaciteta obdaništa je plod potrebe utvrđene na bazi interesovanja roditelja za boravak djece u ovoj predškolskoj ustanovi. Dakle, nije riječ o nečijem hiru ili projektu za koji ne znamo koje će efekte proizvesti. Nažalost, koliko god mi žurili i sklapali taj mozaik, usporavaju nas procedure kroz koje moramo proći. Ipak, vjerujem da će vrlo brzo biti vidljivi rezultati našeg rada, a tokom realizacije projekta očekujemo pomoć republičkih institucija. Siguran sam da će, kada sve bude završeno, to biti najveseliji i najljepši kutak u Derventi – istakao je Simić.

Kako je ranije najavljeno, dodatni kapaciteti moći će da prime oko 120 djece u šest grupa, sa svim pratećim sadržajima.

– U novim prostorijama planiramo da imamo i fiskulturnu salu, koja nam je zaista potrebna, jer svih ovih godina realizujemo „Školicu sporta“, a u hladnim danima djeca nemaju gdje da se bave fizičkim aktivnostima – rekla je direktorica „Trola“ Gordana Simić istakavši da je, kada vrtić dobije dodatne prostorije, planirano i proširenje defektološko – pedagoške službe.

– Veoma je važno napomenuti da planiramo i opremanje resursne sobe za djecu sa smetnjama u razvoju – rekla je Simićeva.

Vrtić „Trol“ jedina je javna predškolska ustanova u Derventi.

Fond zdravstvenog

osiguranja

Načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje kazala je da se privodi kraju zamjena prostorija u kojoj se trenutno nalazi poslovnica Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

– Planirano je da za njih bude obezbijeđen adekvatan prostor u prizemlju jednog od objekata u sklopu Doma zdravlja, ali je potrebno da se taj prostor evidentira kao posebna jedinica koja bi mogla da se zamijeni, a o čemu odlučuje katastar – rekla je Živanićeva.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još