ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Вртић „Трол“ све ближе проширењу

Обезбјеђивање просторија за проширење вртића „Трол“ интензивирано је протеклих дана, а рјешавање имовинског – правних питања, а потом и спајањем неколико пословних простора, биће испуњени предуслови за њихово преуређење и прилагођавање потребама вртића, а на концу и за пријем нових малишана.

Потреба за проширењем вртића јавила се с повећаним интересовањем родитеља да дјецу упишу у „Трол“, а на чијој листи чекања је више од стотину малишана. Градска управа, препознајући овај проблем, покренула је питање обезбјеђивања просторија у непосредној близини садашњег објекта вртића, а који су оцијењени као најпогоднији за ову намјену.

Скупштина града на новембарској сједници дала је зелено свјетло за куповину просторија „Адико банке“ и „Слобопрома“, а у току је и замјена пословног простора у којој се тренутно налази пословница Фонда здравственог осигурања РС. Упоредо с тим, расписан је јавни позив за пројектовање ових локација и њихово прилагођавање за вртић.

Начелница Одјељења за просторно уређење Градске управе Споменка Живанић објаснила је да ће сви поменути простори бити обједињени у цјелину и прилагођени и служиће за потребе вртића. Истакла је да се све процедуре одвијају очекиваном динамиком, те да је могуће да већ сљедеће године почне проширење вртића.

– Како би се омогућило боље функционисање предшколске установе са већим капацитетом, покренули смо и процедуру измјене регулационог плана због прилаза и паркинг мјеста, с обзиром да је у будућности планирано повезивање цијелог тог дијела топлом везом. Тренутно је у току јавни позив за пројектовање – објаснила је Живанићева додавши да је у будућности, уз обједињавање просторија, планирана и реконструкција објекта.

Градоначелник Милорад Симић вјерује да ће врло брзо бити видљиви резултати послова проширења капацитета вртића, при чему град очекује подршку републичких институција.

– Проширење капацитета обданишта је плод потребе утврђене на бази интересовања родитеља за боравак дјеце у овој предшколској установи. Дакле, није ријеч о нечијем хиру или пројекту за који не знамо које ће ефекте произвести. Нажалост, колико год ми журили и склапали тај мозаик, успоравају нас процедуре кроз које морамо проћи. Ипак, вјерујем да ће врло брзо бити видљиви резултати нашег рада, а током реализације пројекта очекујемо помоћ републичких институција. Сигуран сам да ће, када све буде завршено, то бити највеселији и најљепши кутак у Дервенти – истакао је Симић.

Како је раније најављено, додатни капацитети моћи ће да приме око 120 дјеце у шест група, са свим пратећим садржајима.

– У новим просторијама планирамо да имамо и фискултурну салу, која нам је заиста потребна, јер свих ових година реализујемо „Школицу спорта“, а у хладним данима дјеца немају гдје да се баве физичким активностима – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић истакавши да је, када вртић добије додатне просторије, планирано и проширење дефектолошко – педагошке службе.

– Веома је важно напоменути да планирамо и опремање ресурсне собе за дјецу са сметњама у развоју – рекла је Симићева.

Вртић „Трол“ једина је јавна предшколска установа у Дервенти.

 

Фонд здравственог

осигурања

Начелница Одјељења за просторно уређење казала је да се приводи крају замјена просторија у којој се тренутно налази пословница Фонда здравственог осигурања РС.

– Планирано је да за њих буде обезбијеђен адекватан простор у приземљу једног од објеката у склопу Дома здравља, али је потребно да се тај простор евидентира као посебна јединица која би могла да се замијени, а о чему одлучује катастар – рекла је Живанићева.

Related posts

ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА ГОДИНАМА ЧЕКАЈУ ПРАВДУ

admin

Полицајци представили опрему коју користе

admin

КЉУЧНА РАНА ДЕТЕКЦИЈА ГОВОРНИХ ОДСТУПАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još