ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ЋЕ ПОНОВО УГОСТИТИ ДЈЕЦУ С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Дервента ће и ове године угостити дјецу са Косова и Метохије у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, потврђено је у Општинској управи.

Наша општина прихватила је позив Одбора за помоћ Србима на Космету да буде дио деветог пројекта чији је циљ да дјеца са Косова и Метохије осјете љепоту дјетињства у миру, али и да стекну нове другаре у Српској. Гости ће у Српској боравити од 13. до 21. јуна, а као и протеклих година у својим домовима примиће их вршњаци у цијелој Републици Српској.

– Планиран је долазак великог броја дјеце узраста од десет до 15 година из социјално најугроженијих српских породица са Космета. Ове године пројектом би требало да буду обухваћена и дјеца и млади са потешкоћама у развоју из удружења родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице – рекао је предсједник овог Одбора Милорад Арлов.

До сада је у оквиру осам пројеката у 27 градова и општина Српске боравило око 4.500 српске дјеце у пратњи 400 просвјетних радника.

Related posts

Овог четвртка без пијаце

admin

СПУСТОМ ЧАМЦИМА ИСТРАЖУЈУ ТАЈНЕ УКРИНЕ

admin

Срећна Нова 2023. година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još