Друштво

Доступна „Модернина“ бивалентна
вакцина против Ковид-19

Из дервентског Дома здравља обавјештавају становнике да је у Републици Српској од децембра 2022. године доступна бивалентна вакцина против Ковид-19 произвођача „Модерна“, а заинтересовани за вакцинацију могу термин да закажу на број телефона 053/333-292.

– Ради се о вакцини која поред информације за производњу антитијела против оригиналног соја вируса садржи и информацију за производњу антитијела против омикрон соја који је тренутно најзаступљенији. На тај начин ова вакцина пружа бољу заштиту од инфекције и оболијевања од тежих форми Ковид-19 – навела је специјалиста епидемиологије др Милена Бјеговић Ђујић додајући да је вакцина намијењена за примјену код лица старијих од 12 година која су до сада вакцинисана са најмање двије дозе било које вакцине против Ковид-19.

– Посебно се препоручује особама старијим од 60 година и особама које болују од хроничних обољења, код којих инфекција Ковид-19 може имати озбиљнији ток и лошију прогнозу – истакла је др Бјеговић Ђујић.

Related posts

Сањам о наставничком позиву

admin

Бивша ученица помогла замјену столарије

admin

Креативност саткана од дјелића душе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još