ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дјед Мраз и пакетићи
усрећили најмлађе

Вртић „Трол“ данас је врвио дјечијом грајом, пјесмом, плесом и добрим расположењем, и то поводом подјеле пакетића које је обезбиједила Градска управа, а највеће одушевљење изазвала је посјета Дједа Мраза којег су малишани једва чекали да упознају и фотографишу се с њим.

Подјелу слатких поклона уљепшала је приредба коју извели „троловци“ из свих група осим јасличке, а у програму су им се придружили и другари из радионице „Растимо уз плес“.

Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да су све групе малишана вриједно учествовале у припреми програма и осмишљавању како на најбољи начин дочекати Дједа Мраза.

– И ове године, осим када је владала пандемија корона вируса, уприличили смо програм за дјечицу и долазак Дједа Мраза, што је њима можда и најважније. Наступом за који су се припремали са својим тетама представиле су се све групе, осим јасличке, и то плесним и програмима из мале школе музике и школице енглеског језика. Као и до сада, пакетиће за сву дјецу обезбиједила је Градска управа, односно 240 пакетића је подијељено у нашем вртићу дјеци која су у редовном боравку, те дјеци са потешкоћама у развоју. Такође, пакетиће смо подијелили и дјеци која похађају радионицу „Растимо уз плес“, тако да је укупно 357 малишана данас обрадовано пакетићем – рекла је Симићева.

Малишане и њихове родитеље поздравио је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић упутивши им честитке поводом предстојећих празника.

– Као и претходних година, у оквиру традиционалних манифестација у овом периоду, Градска управа је обезбиједила око 700 пакетића за кориснике „Трола“, Клуба за дјецу „Бамби“, Удружења „Сунце“ и дневног центра „Будућности“, дјеци чланова удружења слијепих и слабовидих, глувих и наглувих, инвалида рада и дјеци Ромима, као и дјеци запослених у Градској управи – рекао је Јефтић додајући да је циљ Градске управе додатно унапређење услова у овој предшколској установи и то проширењем капацитета за још око 600 квадратних метара.

Јефтић је додао да је из буџета града обезбијеђено и 50.000 КМ за субвенцију боравка дјеце у Клубу за дјецу „Бамби“. 

Одушевљење због пакетића и доласка Дједа Мраза малишани нису скривали, а најхрабрији међу њима похрлили су да Дједу Мразу повјере своје празничне жеље.

– Свиђа ми се пакетић и узбуђена сам због Дједа Мраза. Подијелићу слаткише из пакетића који сам добила са сестром – рекла је трогодишња Лена Попадић.

Related posts

ВЈЕШТО СПАЈА ПОЕЗИЈУ И ИЗВОРНУ МУЗИКУ

admin

ОПЉАЧКАН ТРЖНИ ЦЕНТАР У ИЗГРАДЊИ НА РАМПИ

admin

„ДУШУ НИСУ УБИЛИ“ У СРИЈЕДУ ПРЕД ДЕРВЕНЋАНИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još