Друштво

ЗАБРАЊЕН УВОЗ МАНДАРИНА ИЗ ТУРСКЕ

Фитосанитарна инспекција Републике Српске забранила је увоз 5.400 килограма мандарина поријеклом из Турске због повећаног садржаја пестицида.

– Забрана је услиједила након редовног прегледа пошиљке хране биљног поријекла при увозу, а ријеч је о увознику са сједиштем у ФБиХ – саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.

Надлежни инспектор обавио је узорковање за лабораторијску анализу у Институту за воде у Бијељини ради испитивања остатака пестицида. На основу извјештаја о лабораторијској анализи утврђено је присуство пестицида „фенвалерат“ изнад вриједности прописаних Правилником о максималним нивоима остатака пестицида у храни.

Из Управе истичу да је увозник затражио суперанализу која је обављена у „СП Лабораторији“ у Бечеју, којом је потврђено повећано присуство остатка поменутог пестицида, на основу чега је наређено враћање спорне пошиљке или уништавање под надзором надлежног федералног инспектора.

Related posts

Црква под кровом до краја година

admin

ОБУЋАРСТВО НУДИ КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИЈЕ

admin

„ТРОЛОВЦИ“ ДОБИЛИ СВОЈУ ПРВУ ЧИТАОНИЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još