Uncategorized @bs

Zahvalnicama nagrađena humanost osmoro volontera

Bojan Đekić, Goran Milanković, Slaven Kuzmanović, Anđelka Tešić, Petar Ćorić, Mato Grubišić, Pejo Guberac i Milica Ratkovac nesebičnim pružanjem pomoći i humanošću zaslužili su zahvalnice koje im je Gradska organizacija Crvenog krst uručila povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera.
Pomaganje i zalaganje za humanost već šest decenija sastavni je dio života Mate Grubišića koji osjećaj kada nekome pritekne u pomoć ne može uporediti ni sa jednim drugim.
– Obitelj, u kojoj se njegovalo milosrđe i pomagala sirotinja, skrojila je osjećaj za volontersko djelovanje kojim se bavim još od školskih klupa. Društveni i volonterski rad sam nastavio i bavio se njim u svim etapama života i za drugačije i ne znam i ne bih to mijenjao ni za šta. Treba istaći i da taj rad nije uvijek ni zahvalan, jer nije lako inicirati i voditi akcije i tražiti sredstva od sugrađana da bi se realizovali projekti za zajedničke potrebe – rekao je Grubišić, dok Bojan Đekić, koji je volonter već 26 godina, ističe da zahvalnica nije prvo priznanje iz ove organizacije, ali da nosi posebno značenje.

– U gotovo tri decenije volonterizma uključivao sam se u sve aktivnosti, takmičenja, seminare i to na lokalnom, regionalnom i republičkom, ali najviše mi je srcu prirasla aktivnosti Prve pomoći rad sa mladima – rekao je Đekić.
Sekretar derventskog Crvenog krsta Radislav Kujundžić zahvalio je volonterima za njihov doprinos.
– Svake godine, izuzev 2020. i 2021. kada je pandemija korona virusa diktirala okolnosti, okupimo naše istaknute volontere i tu priliku iskoristimo kako bismo im pokazali zahvalnost za njihovo zalaganje i humanitarni rad – rekao je Kujundžić.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još