Uncategorized @bs

Znanje o minama osinjske đake odvelo na regionalno takmičenje

Učenici Osnovne škole „Đorđo Panzalović“ iz Osinje u sastavu Dragana Babić, Dragiša Majstorović i Violeta Adžić, predvođeni mentorom Brankom Vidić, plasirali su se na regionalno takmičenje iz programa upozoravanja na opasnost od mina.
Znanje za plasman na drugo mjesto pokazala je ekipa iz OŠ „19 april“ i to u sastavu Daliborka Radošević, Gabrijel Sekulić i Anđela Jović, a čiji mentor je nastavnik Darko Kerkez, dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ „Todor Dokić“ iz Kalenderovaca u sastavu Nikola Gvozdenović, Dunja Bjelošević i Nemanja Railić, a mentor ove ekipe je nastavnica Svjetlana Milijaš.
Riječ je o jednoj od tradicionalnih aktivnosti koje provodi derventski Crveni krst, a kako je istakao sekretar ove organizacije Radislav Kujundžić, svrha takmičenja je podizanje svijesti učenika o problemu postojanja opasnosti od mina.
– Kviz takmičenje „Misli mine“ tradicionalno se obilježavanja tokom sedmice upozoravanja na opasnost od mina od 8. do 15. decembra, a svrha takmičenja je da naši mladi kada dođu u blizinu minskog polja ili oznake za minsko polje znaju da prepoznaju te znakove, upozorenja i opasnost – rekao je Kujundžić dodavši da, po prvi put, ekipa OŠ „Nikola Tesla“ iz objektivnih razloga nije bila u mogućnosti da se odazove takmičenju.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još