Култура

„Ива“ музиком одушевила Дервенћане

Десеточлани састав етно – групе „Ива“ из Добоја комбинацијом традиционалне и џез музике одушевио је дервентску публику, а нарочито најмлађе Дервенћане који су се концерту одазвали у великом броју.

Едукативно музичко вече одржано је у оквиру пројекта „Музички калеидоскоп“ који траје већ три године, а одвија се уз подршку Министарства просвјете и културе и града Добоја. Дио концерата предвиђен је за ученике музичких и средњих школа и то кроз њихово учешће, тако да су групи „Ива“ на бини вечерас придружили и ученици из Музичке школе „Никола Тесла“ и Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

– Ученици припремају едну песму и придружују нам се на бини, тако да осете бину и озвучење, а све у циљу мотивисања млађих генерација да наставе да се баве очувањем традиције – објаснио је професор Саша Павловић додавши да је вечерашњи концерт изнијело десет чланова.

– Вечерас смо са четири вокала, виолином, бубњевима, бас – гитаром, клавијатуром и саксофоном, представили етно – комбинацијом и различитим стиловима, баш у духу „Иве“. То је начин на који популаришемо не само етно, него и друге звукове упаковане у нашу традиционалну музику – објаснио је Павловић.

Сљедећа гостовања у оквиру овог пројекта заказана су у Бањалуци и Приједору, а у међувремену чланови групе вриједно припремају трећи албум.

Гост

По први пут са овим саставом представио се Брођанин Горан Тривковић на саксофону.

Related posts

Омиљена басна
доживјела свој наставак

Derventski List

Радионица израде змијањског веза и изложба накита сутра

admin

„Арт сцена“ доноси бајке за најмлађе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još