ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Игром и пјесмом испунили срца публике

Дервентска публика вечерас је громким аплаузима и овацијама поздравила наступе чланова СКУД-а „Дервента“ којим су обиљежили 27 година рада, а око 80 чувара традиције и обичаја овог друштва обасјало је сцену играчким и пјевачким умјећем.

Традиција одржавања годишњег концерта, послије прошлогодишње паузе због пандемије, настављена је ове године, а према ријечима умјетничког руководиоца Саше Арсенића, чланови су вриједно радили у протеклом периоду како би се публици представили у пуном сјају.

– Годишњи концерт је наша традиционална манифестација и вечерас су се представили сви чланови друштва, тачније све секције, од школе фолклора до извођачких ансамбала, те женска и мушка пјевачка група, инструментална секција и рецитаторска секција. Сви наши чланови су вриједно радили у припреми вечерашњег програма – објаснио је Арсенић.

Руководилац пјевачке групе СКУД-а Милијана Жунић истакла је да се вечерас дервентској публици по први пут представила мушка пјевачка група.

– С обзиром да смо имали паузу и били спријечени да радимо, успјели смо да организујемо пробе повремено и припремимо осам пјесама којим смо се вечерас представили. У оквиру пјевачке групе СКУД-а „Дервента“ дјелује десет чланова женске и мушке пјевачке групе, који су се по први пут велерас представили дервентској публици – рекла је Жунићева додавши да је планиран и традиционални фестивал етно пјесме у августу, те да ће ова секција СКУД-а узети учешће и у оквиру „Љетне арт сцене“.

Десетогодишња чланица СКУД-а „Дервента“ Дајана Ратковић, добитница сребрне плакете, казала је да овај концерт за њу има посебан значај.

– Већ десет година играм у оквиру СКУД-а и вечерас сам посебно емотивна јер је овај концерт нека врта испраћајног наступа, с обзиром да одлазим на факултет, али иако физички нећу бити присутна и даље ћу да будем укључена у активности друштва – објаснила је Ратковићева.

Плакете

Традиционално су подијељене и бронзане, сребрне и златне плакете члановима који броје пет, десет и више година активног чланства, што је пракса друштва посљедњих десетак година.

 

Related posts

ВАТРОГАСЦИМА ДОНАЦИЈА ЗА БОЉУ ОПРЕМЉЕНОСТ ВОЗНОГ ПАРКА

admin

Срп, дреш и вриједне руке
оживјели стара времена

Derventski List

Савремено и занимање будућности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: