Друштво

Излетишта и плаже сами
уређују за првомајске празнике

Излет у природи један је од заштитних знакова прославе 1. маја, Међународног празника рада, а Дервенћане и овог прољећа очекују добро позната излетишта и плаже.

Бригу о уређењу градских плажа „Прљача“, „Стевића млин“, „Рапћански мост“ и „Бриони“ преузели су мјештани, док Туристичка организација и Спортско – риболовно друштво „Укрина“ заједничким акцијама са грађанима одржавају плажу „Патковача“ и појас уз корито Укрине у градском дијелу.

– Међу најпосјећенијим плажама је „Патковача“ и зато смо провели, сада већ традиционалну, акцију уређења поводом Дана планете Земље, а такву акцију провели смо и прошле године на плажи у Агићима. Нажалост, свијест грађана је таква да је „Патковачу“ немогуће одржавати чистом, као ни клупе и столове неоштећеним. Само дан послије акције, стање је опет било исто – казала је директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић истакавши да су агићки „Млинови“ и „Прљача“ примјери добро одржаваних плажа.

– О овим локацијама бригу су преузели савјесни мјештани. Ту се види с којом љубављу и домаћинским духом је одржаван простор поред ријеке, а мјештани се сами организују прије празника и почетка сезоне купања и уреде тај простор за себе и друге – рекла је Теофиловићева.

Related posts

Божићном акцијом суграђанима
уљепшавају празнике

Derventski List

На листи стипендиста чак 34 студента медицине

admin

Неколико насеља без струје данас, сутра и у понедјељак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još