Култура

Илиндански пјеснички сусрети 6. августа

Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача 2022“, који ове године доживљавају 21. издање, окупиће у Дервенти 6. августа пјеснике из Републике Српске и региона, а под организаторском палицом Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента.

Из „Вихора“ су навели да је конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода завршен, а побједници ће бити познати послије 25. јула.

– У току су завршне припреме за организацији традиционалне манифестације у нашем граду, која је препознатљива у региону по својој јединствености и садржајности. Осим најбоље пјесме, на конкурсу ће бити изабран и побједник у категорији „шаљива пјесма о активостима на ријеци“ и о теми „укрински водени цвијет“ – истакли су из „Вихора“.

Манифестација ће, под покровитељством Градске управе Дервента, бити одржана у просторијама Центра за културу, послије чега слиједи посјета ријеци Укрини, а осим проглашења побједника конкурса и уручења награда, биће промовисан и зборник пјесама пристиглих  на конкурс.

Related posts

Изложбом дјела Саше Богдана отворена ликовна колонија „Патковача“

admin

Представа „Тајни“ задатак“ вечерас

admin

Драмски студио отвара врата за нове полазнике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još