Друштво

ИТ стручњаци потреба
готово сваке области

Стручњаци из области информационих технологија који су потпуно овладали израдом софтверских апликација, веб презентација и сајтова, креирањем и развојем база података и одржавањем информационих система, из године у годину постали су имепратив у свакој области, због чега у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ и у идућој школској години уписаће генерацију техничара информационих технологија.

У једном одјељењу од 24 ученика, током четири године школоваће се кадрови способни да самостално склапају рачунаре, тестирају хардвер и отклањају кварове, те инсталирају и конфигуришу оперативне системе, додатни софтвер и хардверске уређаје. Такође, свршени техничари информационих технологија могу самостално да израђују веб странице и апликације, пројектују једноставне базе података, обрађују графику, видео и звук, конфигуришу, повезују и провјеравају функционалност ЛАН мреже, те штите информациони систем од напада и отклањају кварове на рачунарској опреми. Цјелокупно стечено знање у овој области, како истичу из СШЦ „Михајло Пупин“, нуди бројне могућности.

– Наша школа има ресурсе и кадрове за потпуну имплементацију свих образовних циљева овог профила, а стечено знање и вјештине свршени ученици могу да искористе на бројним радним мјестима или наставку школовања – казали су из ове школе додавши да је потреба за запослењем стручних кадрова из ове области стална и присутна и у јавном и у реалном сектору.

– Информационе технологије омогућавају људима да буду креативни и продуктивни и да стално помјерају своје границе. Мало је радних мјеста за које се, између осталог, не захтијева познавање рада на рачунару – објаснили су из школе.

Из Средњошколског центра истакли су да је посебна пажња у оквиру наставног плана и програма овог профила усмјерена на примјену стечених теоријских знања у пракси.

– Настава из стручних премета се одвија у модерно опремљеним кабинетима и у мањим групама, тако да професори могу више пажње посветити сваком појединачном ученику. Они своје знање, вјештине и искуство несебично дијеле са својим ученицима – нагласили су из школе.

Дервентски лист ће у штампаном издању и на интернет порталу www.derventskilist.net представити и остала занимања која су дио уписне политике у СШЦ „Михајло Пупин“.

Related posts

Усвајају упутства за коришћење нове опреме

admin

Деценијама несебично пружају руку помоћи

admin

Расписан конкурс за школовање пилота хеликоптера

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!