Друштво

Купци бирали јефтиније и најпотребније комаде

Посљедице пандемије корона вируса нису обишле ни индустрију намјештаја, па су салони који послују у Дервенти забиљежили осјетан пад промета, а купци који су и пазарили лани бирали су јефтиније и најпотребније комаде.

Без обзира на то, у дервентским салонима намјештаја не недостаје оптимизма. Надају се да су пандемијски услови пословања остали иза њих и да би ова година могла да донесе стабилизацију на тржишту.

У „Нивексовом“ салону намјештаја, како истичу, осјети се смањење промета, и то поготово код скупљих комада намјештаја.

– Није баш толика криза колико су људи уплашени да не буде још горе и из тог разлога већина купује само оно што мора. Ријетко ко се усудио да улаже у реновирање ради модернизације – казали су у овом салону додајући да су лани најбоље продавани комади из серијске производње чија је цијена приступачнија.

Да је криза погодила ову браншу потврђују и у салону намјештаја „Јанковић“. Истичу да је охрабрујућа чињеница то што им пословање није доведено у питање.

– Свакако да је мање посла, али још увијек нема разлога за бригу. Ми радимо у закупљеном простору и упркос томе, успијевамо опстати. Много тежа времена су иза нас – оптимистични су у „Јанковићу“ додајући да су протеклих мјесеци продавали и скупље линије намјештаја.

– Без обзира на то осјетио се изостанак дијаспоре која пак нешто више полаже на квалитет, што у многоме и диктира висину промета – рекли су у овом салону.

Иста ситуација је и у дервентском „Електрону“, гдје је промет отањио.

– Пад пословања нисмо могли избјећи, али још увијек нисмо забринути. Примат је у протеклом периоду преузела бијела техника и то углавном у случајевима када су купци, због дотрајалости, улагали у нове апарате – казали су у „Електрону“ додавши да је примјетно и да су се купци чешће одлучивали на јефтиније варијанте.

Нешто другачија ситуација је у салону намјештаја „Локо“ који су забиљежили драстичан пад промета и то за половину, те су били принуђени и да смање број запослених.

– Наш велики проблем су затворене границе, јер су нам купци углавном из дијаспоре, а мноштво њих је и из пограничним мјеста у Хрватској – рекли су у овом салону додавши да највиши рачун није прелазио 1.000 марака.

Кожна гарнитура

Најскупља куповина лани обављена је у салону намјештаја „Јанковић“, гдје је продата кожна гарнитура од око 5.200 марака.

– Купци су наши суграђани, иначе пензионери, а занимљиво је то што ту гарнитуру немамо изложену него су се за куповину одлучили само на основу видео снимка  – казали су у овом салону.

Related posts

ВАШАР УСТУКНУО ПРЕД КОРОНА ВИРУСОМ

admin

Овог викенда појачане контроле возача

admin

Летови из Бањалуке поново од марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: