ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

КУЋЕ ЗА МЛАДЕ БРАЧНЕ ПАРОВЕ И САМОХРАНЕ РОДИТЕЉЕ

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је данас у Бањалуци да ће Влада Српске реализовати пројекат изградње стамбених објеката за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним подручјима, чији је циљ демографска обнова и останак становништва у Српској.

Давидовићева је навела да ће јавни позив, на који ће се моћи пријавити млади брачни парови, бити расписан у октобру и трајаће 30 дана.

– Ријеч је о пројекту чији је циљ демографска обнова и заустављање одлива становништва, а корисници ће бити бирани конкурсном процедуром. Због изражене депопулизације у руралним срединама, предложена мјера приоритетно ће бити реализована у неразвијеним и изразито неразвијеним локалним заједницама – рекла је Давидовићева након сједнице Владе Српске која је усвојила Информацију о потреби улагања у пројекте из ресорне надлежности Министарства породице, омладине и спорта.

Она је нагласила да ће пројектом бити обухваћени млади брачни парови доби до тридесет година који имају једно или планирају рађање другог дјетета, а који располажу или имају у власништву земљиште адекватно за изградњу стамбене јединице.

Давидовићева је навела да су у току разговори са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде које би требало да подржи овај пројекат, односно да субвенцијама буду подржани млади људи који желе да се баве пољопривредом.

http://www.rtrs.tv

Related posts

И овог прољећа пажљиво
улажу у сваку бразду

Derventski List

Подршка раду јавних установа и
Градске управе, суфицит 2,3 милиона КМ

Derventski List

Зимска служба у приправности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!