Друштво

Кућица за књиге од данас
краси парк код храма

Парк код Саборног храма Успења Пресвете Богородице од данас краси кутак предвиђен за књиге, тачније кућица у коју ће суграђани, али сви остали пролазници моћи да оставе књиге или их позајме, а у њој ће се сваког четвртка наћи и неколико бесплатних примјерака Дервентског листа.

Идеја за постављање кућице потекла је од Младих социјалдемократа поводом 23. априла, Свјетског дана књиге и ауторских права.

– Ми смо у кућицу већ данас ставили књиге које су наш поклон, а кућицом ће располагати Народна библиотека „Бранко Радичевић“ са чијих полица ће такође бити издвојени наслови и остављени у њој. Суграђани могу да изаберу књигу, позајме је за читање и послије врате у кућицу – рекли су иницијатори ове идеје позивајући суграђане да се укључе у активност отворене размјене наслова.

– Позивамо и наше суграђане да, уколико имају вишак књига код куће, да их оставе у кућици за књиге. Такође, сваког четвртка у кућицу ће бити остављан и одређен број Дервентског листа који ће нашим суграђанима бити на располагању бесплатно – казали су Млади социјалдемократи.

Related posts

Ковид-19 потврђен код једне особе из Дервенте

admin

Конкурс за обуку пилота хеликоптера продужен до 11. априла

admin

Снијег и минуси опет задали главобољу воћарима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još