Друштво

Књига о Дервенти штампана на њемачком језику

Туристичка организација Дервенте протеклих дана завршила је активности у вези са штампањем књиге „Дервента- географски, историјски и туристички приказ“ на њемачком језику („Derventa – eine geographische, historische und touristische Darstellung“), а у оквирима промовисања града.

Књига је намијењена посјетиоцима Дервенте, као и привредницима, установама и оранизацијама, те другим заинтересованим из земаља њемачког говорног подручја.  Дјело на 146 страна обухвата информације о географском положају, природним вриједностима, становништву, насељима, туристичким потенцијалима, богатом културно- историјском насљеђу, те могућностима развоја Дервенте, настало је по основу српско – енглеске публикације из 2016. године, а аутор издања на њемачком језику је мр Жељко Асентић, просвјетни радник из области географије и историје, док је књигу превео проф. Здравко Дујаковић.

Related posts

ТАКМИЧАРСКИ ДУХ ПУТ КА УСПЈЕХУ

admin

СУТРА БЕЗ СТРУЈЕ ВИШЕ НАСЕЉА

admin

Најбољи су бакини савјети за кување

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još