Друштво

Књига о Дервенти штампана на њемачком језику

Туристичка организација Дервенте протеклих дана завршила је активности у вези са штампањем књиге „Дервента- географски, историјски и туристички приказ“ на њемачком језику („Derventa – eine geographische, historische und touristische Darstellung“), а у оквирима промовисања града.

Књига је намијењена посјетиоцима Дервенте, као и привредницима, установама и оранизацијама, те другим заинтересованим из земаља њемачког говорног подручја.  Дјело на 146 страна обухвата информације о географском положају, природним вриједностима, становништву, насељима, туристичким потенцијалима, богатом културно- историјском насљеђу, те могућностима развоја Дервенте, настало је по основу српско – енглеске публикације из 2016. године, а аутор издања на њемачком језику је мр Жељко Асентић, просвјетни радник из области географије и историје, док је књигу превео проф. Здравко Дујаковић.

Related posts

Гужве поред школа позивају на опрез

admin

Ђаци из ОШ „Никола Тесла“ трећи у регији

admin

За викенд због алкохола санкционисано 98 возача

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!