Култура

Књижевност одржава здравим крвоток језика

Претпосљедње издање љетње манифестације „Пркос – фест“ планирано је као дводневна шетња свијетом књижевности, а дервентској публици синоћ су се представили књижевници Дајана Петровић и Марко Миловановић Марун, чија су дјела крунисана и наградом „Стражилово“.

– Задовољство ми је што сам учесник овог фестивала, првенствено због тога што „Пркос – фест“ настоји да његује и представи најразличитије видове умјетничког стваралаштва и умрежи релативно млађе генерације стваралаца различитих орјентација. Успут, фестивал његује живу ријеч која је у кризи у односу на писану, а без које нема здравог крвотока језика нити стваралаштва исписаног на њему – рекао је Марко Миловановић.

Петровићева је истакла да вјерује да „Пркос – фест“ покреће умјетнике да се изнова враћају и учествују у овој манифестацији.

– Мени је част бити гост ове манифестације иза које стоје људи на које се може и ваља ослонити и чини да сви учесници пожеле изнова долазити и бити њеним учесником – рекла је Петровићева која се представила опусом пјесама из књиге „Песма је дошла до мене“, а које су настајале уназад десетак година.

За данас је планирана кафа са писцем у хотелу „Бисер“ од 11 часова, када ће своја дјела представити Слађана Нина Перковић и Ирена Станковић.

Related posts

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НАХРАНИЛО ЉУБИТЕЉЕ ПИСАНЕ РИЈЕЧИ

admin

„ПЕСНИКОВА ДУША“ СЛАВИ ПИСАНУ РИЈЕЧ

admin

Културну сцену обогатиће градски хор

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!