Друштво

Лучић глумачке снове наставља
на Академији умјетности

Овогодишњи матурант Стручне и техничке школе Саво Лучић снове глуме који су расли током година чланства у Драмском студију у Дервенти наставићe на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци у класи професора Жељка Митровића.

Понос и срећу због тога није крио ментор и идејни творац Драмског студија Синиша Тешановић.

– Један дјечак из Дервенте, из малог мјеста великог срца, остварио је оно што се чинило немогуће. Иначе се сматра да за студије глуме веће шансе имају ученици гимназије, али Саво је живи доказ да је то потпуно релативно ако се додатно образујемо и улажемо у себе. Ово је једна од најрадоснијих вијести које сам могао да добијем. Саво је први полазник нашег студија који је уписао глумачку академију. На пријемни су ове године изашла четири члана из Драмског студија у Дервенти, али је само Саво прошао у ужи круг и данас смо добили вијест да је примљен – казао је Тешановић додавши да за ментора нема ништа љепше и боље потврде од тога да те ученик надмаши и настави да се професионално развија.

– Ово је вјетар у леђа и другим полазницима студија. То је и потврда да у Дервенти радимо предано и квалитетно – додао је Тешановић.

Осим што је остао запажен по улогама у неколико успјешних позоришних комада под кровом Драмског студија, Лучић се опробао и у драмском тексту, те је био главни покретач и текстописац представе „Крајишник и Јулија“. Представу су пред домаћом публиком извели ученици Стручне и техничке школе, највећим дијелом из одјељења кулинарски техничар, а диплому управо тог занимања понио је и Лучић.

Related posts

Игор све ближе
скупом лијеку

Derventski List

Омладинска банка стала иза
пет пројеката и четири бизниса

Derventski List

Појезна данас без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još