EкономијаИЗДВОЈЕНО

Машине и алати под надзором суда

Окружни привредни суд у Добој донио је јуче Рјешење о судској мјери обезбеђења за машине и алате који су већ неколико мјесеци предмет спора између предузећа „К-уни“ и „К-уни плус“.

Према овом рјешењу „К-уни плус“ је дужан у року од 24 часа машине и алате предати у посјед и на чување трећем лицу, у овом случају фирми „Мандић комерц“. Ова мјера остаће на снази до сљедеће одлуке суда или најдуже 30 дана по наступању услова за принудно извршење.

Ријеч је о машинама и алатима које су, како се у судском рјешењу наводи, били предмет неколико уговора и анекса уговора између ова два правна лица, закључених од априла 2017. до маја 2020. године.

У образложењу судског рјешења наводи се да је „К-уни“ уступио на коришћење машине и алате предузећу „К-уни плус“, али је 1. децембра 2020. године затражио да му машине и алати буду враћени, на шта се, како је суд утврдио, „К-уни плус“ оглушио. Услиједило је обавјештење полицији, затим покушај да машине и алате заштите радници предузећа које се бави физичком и техничком заштитом, али се испоставило да машине и алате, до окончања спора, мора да чува треће лице.

У овом спору, дебљи крај могли би да извуку радници, од којих многи већ дуго не раде, неки су добили отказе, а неки од њих били су у непријатним ситуацијама.

Related posts

„Тролов“ базар за маленог Михајла први у низу

admin

АНКЕТАРИ КУЦАЈУ НА ВРАТА 30.000 ДОМАЋИНСТАВА У РС

admin

УТВРЂЕНО КО ЈЕ ОСЛОБОЂЕН ПЛАЋАЊА ПУТАРИНЕ У РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još