Новости

Међусобно уважавање и
поштовање су најважнији

Настојим да, као предсједник Скупштине града, праведно и успјешно сарађујем са одборницима свих политичких партија, без обзира на околности и препреке са којима се понекад суочавам. Сматрам да је међусобно уважавање и поштовање кључ успјеха.

Рекао је то у интервјуу Дервентском листу предсједник дервентског парламента Мирко Земуновић осврћући се на рад овог тијела у години на измаку, те подијеливши своје виђење године која је на прагу.

Шта је према Вашем мишљењу обиљежило 2022. годину у Дервенти?

– О години на измаку не можемо говорити, а да не поменемо протекле опште изборе који су оставили својеврстан печат у историји државе, те су значајно утицали на друштвени и политички поредак уопште. То је на одређен начин обиљежило годину свим грађанима, не само у Дервенти, већ и у свим другим мјестима. Наиме, одређени политички субјекти су задовољни резултатима, јер су избори дјелимично или у потпуности испунили њихова очекивања, док други ипак нису успјели да остваре планове и циљеве.

Како оцјењујете рад Скупштине града у 2022. години?

– Сматрам да су, као и до сада, сједнице Скупштине града биле добро организоване и транспарентне, као и да су сви услови за квалитетан и несметан рад били испуњени. Нажалост, наша Скупштина је међу онима у којима се тешко или готово никако не постиже политички компромис, што значајно утиче на услове и квалитет живота у овом граду. Тек када бисмо сви заједно успјели да направимо корак напријед, зарад друштвене заједнице и свих наших грађана, ствари би се посложиле на своје мјесто.

И година на измаку је била у знаку турбуленција између политичких субјеката. Поред осталог, јавност је свједочила и промјенама на челу парламента. Које је Ваше виђење ових дешавања?  

– Свједоци смо да је владајућа већина извршила одређене промјене на челу градског парламента. Када су та дешавања у питању, колико сам упознат, мишљење јавности је подијељено, али то на крају крајева није ни важно, јер јавност не одлучује о томе. Моје виђење јесте да Скупштина града мора нормално функционисати без обзира на све турбуленције између политичких субјеката.

На који начин сматрате да сте Ви, као руководилац парламента, допринијели раду тог тијела?

Бити предсједник Скупштине града велико је задовољство, али самим тим и велика одговорност. Настојим да праведно и успјешно сарађујем са одборницима свих политичких партија, без обзира на околности и препреке са којима се понекад суочавам. Сматрам да је међусобно уважавање и поштовање кључ успјеха. Ипак, веома је незахвaлно и тешко говорити о самом себи, па ћу управо због тога препустити другима да дају коначан суд о мом раду и залагању.

Имате ли поруку за читаоце поводом предстојећих новогодишњих и  божићних празника?

– Свим грађанима Дервенте поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника упућујем најискреније честитке у нади да ће празничне дане провести у миру, породичној срећи и благостању. Поред тога, желим да свима идућа година буде срећнија и успјешнија од године на измаку.

Очекивања

Можете ли са нашим читаоцима подијелити очекивања за 2023. годину?

– Очекујем да постанемо бољи него што смо сада, да покажемо више разумјевања једни за друге, те да потребе грађана сви ставимо испред личних интереса. Такође, очекујем да ће у наредној години бити реализовани значајни пројекти који би требало да увелико олакшају и уљепшају живот у нашем граду. Година пред нама није „изборна година“, па се надам да ће се проблемима приступити отвореније, поштеније и искреније.

_

Related posts

ЗЕЛЕНО СВЈЕТЛО ЗА ПЛАНОВЕ ЈАВНИХ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА

admin

Центар града од 1. јуна постаје шеталиште

admin

О ОПШТИНСКИМ ПРИЗНАЊИМА 14. АВГУСТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još