ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Млади и вриједни људи благо
Дервенте и Републике Српске

Градоначелник Милорад Симић уприличио је данас пријем за најбољег студента Економског факултета у Бањалуци Тамару Бећаревић којој је за њене успјехе током студирања уручена златна значка Универзитета у Бањалуци.

Бећаревићевој је ово признање уручено протекле седмице на свечаној академији у Културном центру Бански двор у Бањалуци поводом 48 година Универзитета у Бањалуци.

– Обрадован сам јер је ријеч о нашој драгој Дервенћанки, дјетету из угледне породице. Њен успјех је од великог значаја за Дервенту, нарочито јер је Тамара истакла да жели градити каријеру у Републици Српској. За то и ми треба да се залажемо, да задржимо младе овдје и омогућимо им да даље напредују – поручио је градоначелник додавши да је улагање у образовање и младе међу главним опредјељењима града.

– У градском буџету издвајамо око три милиона за младе и образовање, од суфинансирања боравка дјеце у вртићу, па до стипендија, било за основне студије или за надградњу на мастер и докторским студијима. То је сигурно значајно, јер су дјеца и млади будућност овог града и све што смо успјели урадити неће значити ако не буде оваквих људи  попут Тамаре – истакао је Симић.

Бећаревићева је исказала захвалност за пријем који је уприличен њој у част, али и за подршку коју је имала од града током школовања.

– Захвална сам градоначелнику на данашњем пријему и велика ми је част што сам овдје, а захвална сам и за досадашњу подршку. Била сам стипендиста града Дервента, а касније и Министарства за научно – технолошки развој и могу да кажем да нама студентима много значи када осјетимо да неко цијени оно што радимо и мисли на нас. То нам свакако даје и мотивацију – казала је Бећаревићева истакавши да пут образовања  није увијек лаган, али да се сво одрицање ипак исплати.  

– Свакако да је било много одрицања и много непроспаваних ноћи и пропуштених дружења, међутим то је био мој избор и није ми жао, јер сам знала који је мој циљ и нисам од тога одустајала. Сада видим да је све ипак вриједило и то од самих почетака. Вјерујем да сам основе и дисциплину стекла још у основношколском образовању, а по завршетку основне школе сам добила „Вукову диплому“ и то је била добра основа за студирање. Цјелокупно школовање је за мене јако лијепо искуство и није ми било тешко, моје је било само да учим – рекла је Бећаревићева.

Ова Дервенћанка студије је наставила на другом циклусу Економског факултета Универзитета у Бањалуци из области рачуноводства и ревизије, а како је додала каријеру планира да гради у Републици Српској.

Related posts

Година службе патријарха Порфирија

admin

НАЧЕЛНИК ИЗ СКОПЉА ДОНИО НАГРАДУ

admin

Христос васкрсе!

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još