Спорт

Много промјена у екипи

Играчи дервентског фудбалског прволигаша „Текстилца“ у понедјељак би требало да се окупе на прозивци и првом тренингу, а екипу очекују бројне промјене.

Тренер сениорске екипе остаје Дарио Пурић, који је на клупу Текстилца сјео јесенас, а одлука о његовом помоћнику биће накнадно донесена.

За разлику од клупе, у играчком кадру „Текстилца“, већ је то потпуно извјесно, слиједе многе промјене. На неки начин је то већ уобичајено, али одлазак десетак играча који су јесенас били у конкуренцији за састав прве екипе, биће свакако озбиљан изазов за руководство клуба.

Бубања, Ајковић, Торлаковић, Живановић, Дујаковић, Ћудић и Галешић су отишли или су на излазним вратима „Текстилца“. Овом списку треба додати и Рељића који вјероватно одлази, те Јоловића чији даљи ангажман је под знаком питања. Замјена се тражи и за Перића, а још јесенас су из клуба отишли Марић и Дуспара.

– Ми већ имамо четири играча са којим су преговори у финалној фази, а остатак ћемо морати да допуњавамо у ходу. Уосталом, тако смо радили и јесенас и тако раде многи клубови. С тренером је договорено да се шанса да нашим младим играчима, а поред Хамзића, Игњића и Теофиловића који су већ облачили дрес првог тима, сениорској екипи биће прикључени и Башић и Лејић – рекао је Милорад Субић у име управе клуба.

Он додаје да је сједници Управног одбора закључено да су пред клубом овог прољећа два основна циља, а то је очување прволигашког статуса и, ако се укаже прилика, пласман у горњи дио табеле, те афирмација младих играча, како би у скорој будућности они постали окоснице тима.

Одлука о датуму почетка припрема донесена је на сједници Управног одбора клуба, а период уигравања екипе требао би да траје шест седмица.

Related posts

Члановима „Киме“ двије медаље

admin

Осам голова у мрежи „Невесиња“

Derventski List

МЛАДЕ НАДЕ ОДМЈЕРИЛЕ СНАГЕ СА РИВАЛИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još