Друштво

На забаван начин савладавају математику

Школа менталне аритметике „Малац генијалац“, која обухвата програме намијењене дјеци од четири до 12 година уз помоћ којих се савладавају математичке операције, те развија концентрација и фокус, у Дервенти похађа 28 малишана распоређених у три групе.

Овај програм доступан је Дервенћанима од септембра, а због великог интересовања разматра се упис и додатних полазника од фебруара 2022. године.

Милијана Чивчија која води школу „Малац генијалац“ у Дервенти објашњава да дјеца током часова уче да визуелизују „абакус“, односно рачунаљку у својој глави, уз помоћ које рјешавају математичке операције.

– На самом почетку програма имамо директне рачунске операције, а послије се уводе формуле сабирања и одузимања које имају занимљиве називе. За савладавање таквих операција заиста је потребно много рада, а како програм одмиче, и математичке операције постају сложеније, те тако дјеца савладавају и комплексније градиво – казала је Чивчија додавши да је најмлађим полазницима намијењен „нумикон“ програм током којег уче почетне математичке облике.

Чивчија каже да полазници имају три часа седмично, а током програма укупно 120 часова.

Related posts

ОШ „Никола Тесла“ приредила
пријем за 99 првачића

Derventski List

Завршен и трећи циклус обуке кандидата

admin

КЉУЧНА РАНА ДЕТЕКЦИЈА ГОВОРНИХ ОДСТУПАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!