EкономијаИЗДВОЈЕНО

На привредну смотру стиже више од стотину излагача

Припреме за Сајам привреде и туризма, који ће у Спортском центру 16. пут окупити излагаче из читаве БиХ, али и региона, приводе се крају, а Дервента ће од 24. до 26. августа бити привредни центар регије.

Овом привредном смотром почињу великогоспојинске свечаности у Дервенти, које обухватају бројне културне и спортске манифестације, те традиционални Вашар, а врхунац је прослава 28. августа, Дана града и Велике Госпојине, славе Саборног храма Успења Пресвете Богородице.

У Спортском центру, који држи организаторску палицу дервентске привредне и туристичке смотре, кажу да се обављају посљедње припреме за сриједу, 24. август када ће у 17 часова уз богат програм бити свечано отворен 16. Сајам привреде и туризма.

Директор Спортског центра Мирослав Симић, који већ 16. пут организује сајам, каже да је све спремно за почетак манифестације.

– На сајму ће, као и свих година раније, бити више од стотину излагача који нуде широк спектар роба и услуга по сајамским цијенама, од прехрамбених производа, до текстилних, од аутомобила до ситних ручних радова. Сви они свој производе изложиће на више од 3.600 квадрата изложбеног простора у дворани и на отвореном простору. И ове године имаћемо излагаче из БиХ и читавог региона – рекао је директор Спортског центра Мирослав Симић додајући да се нада да ће сајам и ове године оправдати очекивања и излагача и посјетилаца.

– Свих ових година имали смо одличну посјету нашем сајму и трудимо се да за посјетиоце увијек обезбиједимо што бољу понуду. Позивамо све суграђане и госте из других градова да и ове године посјете сајам и остану наши вјерни гости – додао је он.

Сајму ће, као и ранијих година, присуствовати и званичници, а ова смотра одржава се под покровитељством Министарства трговине и туризма, Привредне коморе РС и Градске управе.

Програм

Отварање сајма 24. августа од 17 часова пратиће разноврстан програм, по којем је сајам постао препознатљив, а то су гастро – фест, бесплатан роштиљ и пиво, скокови падобранаца, музички и забавни дио за који ће бити задужена група музичара из Бањалуке, те наступ СКУД-а „Дервента“.

Related posts

БРЖЕ ДО КРЕДИТА „МИКРОФИНА“ У УГОДНИЈЕМ АМБИЈЕНТУ

admin

ДОНОСИМО ПРЕЛИМИНАРНУ РАНГ ЛИСТУ СТИПЕНДИСТА ОПШТИНЕ

admin

Отворен јавни позив за додјелу бесповратних средстава

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još