ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Нерадни дани у РС од 30. априла до 3. маја

За православне вјернике у Републици Српској нерадни дани биће Велики петак, 30. априла, Васкрс, 2. маја и Васкршњи понедјељак, 3. маја, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Православни вјерници у данима Васкрса имају право на плаћени изостанак са радног мјеста према Закону о празницима Републике Српске,

Нерадни дани поводом Међународног празника рада су 1. и 2. мај, те 9. мај када се обиљежава Дан побједе над фашизмом.

– Како други дан републичког празника, 2. мај пада у недјељу, у складу са Законом о празницима Републике Српске, празновање овога датума се преноси у понедјељак, 3. маја –  наводи се у саопштењу.

У дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

– Јединице локалне самоуправе су у дане празника дужне поступати у складу са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације односно у складу са одредбама градских/општинских штабова за ванредне ситуације – напоменули су из министарства.

Related posts

У КОСТРЕШУ ВЈЕТАР ОТКРИО КУЋЕ

admin

Спорту и удружењима грађана
730.000 КМ из буџета града

Derventski List

РЕЗ НА ТРИФУНДАН МОЛИТВА ЗА СОЧНЕ ГРОЗДОВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još