ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НИЧЕ ЈОШ ЈЕДАН ПЛАТО ЗА ПРЕЛАЗАК УЛИЦЕ

Дервента би ускоро требало да добије још један плато за прелазак улице и то у Улици Стевана Немање у близини ОШ „Никола Тесла“.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, на приједлог општинског Савјета за безбједност саобраћаја, подржала је пројекат „Успори поред школе 2“ те издвојила 10.000 марака, колико ће обезбиједити и локална управа.

– Реализација тог пројекта почеће у наредном периоду, а планирано је да код ОШ „Никола Тесла“ буде изграђен издигнути плато за успоравање брзине – рекао је начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић.

Први овакав плато у Дервенти, изграђен је крајем 2017. године код ОШ „19. април“ и уједно представља и пјешачки прелаз. Овај плато чине и заштитна ограда и свјетлећи уређаји.

Због специфичности терена поред ОШ „Никола Тесла“, још увијек није утврђено тачно мјесто на којем ће плато бити изграђен, а у току је проналажење најбоље локације за то.

Изградња овог објекта омогућиће безбједније кретање ученика ове школе, али и свих пјешака који се крећу том дионицом.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић каже да је значај реализације тог пројекта утолико већи, јер у школи гравитира 980 основаца.

– У нашој централној школи имамо 860 ученика у редовној настави и 120 у Музичкој школи, који долазе махом из Кинеске четврти, Гаковца и из правца Дома здравља и та платформа ће итекако допринијети безбједности дјеце у саобраћају. Једноставно, пут од школе до куће и обрнуто ће бити безбједнији – рекао је Ђурић додајући да ће и родитељи чија дјеца иду у ову школу засигурно бити мирнији.

Успоривачи

Горан Јевтић је додао да би од преосталог износа који је обезбијеђен, требало да буду изграђени успоривачи брзине на неколико локација у граду.

Related posts

Школа пливања и овог љета
доступна полазницима

Derventski List

Зимска опрема обавезна
од данас до 1. априла

Derventski List

Подршка вишечланим породицама неће изостати ни убудуће

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!