Спорт

Новац диктира планове Рукометног клуба

Иако су дервентски рукометаши, послије јесењег дијела првенства у Премијер лиги БиХ у рукомету, чврсто приковани за дно табеле, наступ у елитном такмичењу ипак обавезује на одређену озбиљност.

Због тога је предвиђено да припреме играча почну 15. јануара, а прије тога Управни одбор клуба је још једном размотрио ситуацију у којој се клуб налази. Констатовано је да је проблема на претек, а најозбиљнији су свакако незавидна финансијска ситуација и осека играчког кадра.

– На сједници која је одржана протеклог уторка највише је било говора о будућности, односно шта нас чека у финансијском смислу, а од тога наравно зависи много шта друго. Јавили смо се у Министарство породице, омладине и спорта и у Рукометни савез Републике Српске, гдје нам је још љетос обећана значајна финансијска помоћ која је до сада изостала. Од министарства очекујемо да нам уплати обећана средства на бази чега смо и пристали да играмо у Премијер лиги БиХ, а од савеза, одакле нам такође није стигла обећана подршка, обавијестили смо да ће без реализације обећане подршке бити неизвјесно играти прољећни дио првенства – каже предсједник Управног одбора Славен Шмуља.

Појачања

О евентуалним играчким појачањима која су, ако се жели сачувати статус, неопходна, за сада се не говори, управо због неизвјесне финансијске ситуације.

Related posts

Меч против „Славије“ за старт прољећног дијела првенства

admin

Бојанићевој бронза на шаховском првенству Српске

admin

Даље иду ђаци из школа „Никола Тесла“ и „Ђорђо Панзаловић“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još