Eкономија

Обућарска индустрија шанса за развој сарадње са Индонезијом

Иако је спољнотрговинска размјена БиХ и Републике Српске са Индонезијом скромна, постоји простор за њено унапређење, првенствено у обућарској индустрији и туризму.

Истакнуто је то јуче приликом посјете предсједника Привредне коморе РС Пере  Ћорића и економског савјетника Амбасаде Индонезије у БиХ Јудхоно Иравана и његових сарадника дервентској фабрици обуће „Санино“. Ово предузеће из Индонезије већ набавља три компоненте за израду копачки, а намјера је да овај вид сарадње буде проширен.

– Све што смо до сада радили са Индонезијом желимо да унаприједимо, односно да покушамо проширити нашу размјену, да представимо које су то робе које би жељели да купујемо од њих – казао је власник и дирекор „Санина“  Радован Пазуревић.

Економски савјетник Амбасаде Индонезије Јудхоно Ираван казао је да је циљ посјете да се упозна са потенцијалима БиХ, као и могућностима за сарадњу.

– У плану су и сусрети привредника Индонезије са привредницима из БиХ. Посјета „Санину“ је у контексту сарадње коју ова фабрика већ има са Индонезијом, с обзиром да из наше земље набавља репроматеријал за производњу обуће – рекао је он.

Да већ постоје иницијативе да се успостави сарадња са Привредном комором Индонезије потврдио је и предсједник Привредне коморе РС Перо Ћорић.

– Робна размјена са Индонезијом је веома мала и ове године за првих девет мјесеци износила је око 18 милиона марака и махом се односила на увоз. Највише се увозила роба за обућарску индустрију и нешто каменог угља за „Алумину“ – казао је Ћорић додавши да су представници Индонезије исказали и интересовање за развој сарадње у области туризма.

Related posts

СА 24 ГОДИНЕ ПОДИЖЕ ПЛАНТАЖУ ОРГАНСКОГ ШИПКА

admin

„Сбербанка“ у наредних 48 часова ради у измијењеном режиму

admin

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ПРИВРЕДНИКА ЗА ОЛАКШИЦЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još