Друштво

Одбојкашице закорачиле
на стазу хуманости

Чланице дервентског Одбојкашког клуба, њих двадесетак, одлучиле су да поводом предстојећих празника обрадују малене суграђане, па су прикупљене производе у оквиру акције „Један слаткиш – једно дијете“ данас уручиле Колу српских сестара „Царица Милица“ које ће ову помоћ прослиједити онима којима је потребна.

Одбојкашице Николина Аџић и Тамара Малић казала је да су се њихове саиграчице радо одазвале акцији.

– Када смо видјеле да је почела акција „Један слаткиш – једно дијете“ предложиле смо осталим дјевојкама да се придружимо и тако смо одлучиле да прикупљену помоћ уручимо Колу српских сестара. Током посљедње утакмице истакли смо да учествујемо у овој акцији и пријатно смо се изненадиле колико људи, осим наших саиграчица, се одазвало акцији – објасниле су одбојкашице, а тренер Јелена Нинковић истакла је понос због овог геста младих спортисткиња.

– Драго ми је што су саме осјетиле потребу да буду дио хуманитарне акције, јер је и то дио ширења заједништва које градимо у клубу – рекла је Нинковићева.

Да се ради о хвале вриједном гесту младих спортисткиња истакла је предсједница Кола српских сестара Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да овој организацији много значи подршка младих суграђана.

– Подршка младих људи је оно што је најзначајније за нас, посебно за наш континуиран рад. Врата кола су отворена за грађане свих животних доби, од најмлађих до најстаријих – рекла је Додиг – Пијетловићева подсјетивши да је акција прикупљања прехрамбених и хигијенских потрепштина, које ће бити уручене социјално угроженим породицама поводом празника, почела већ почетком мјесеца.

– Корпе су постављене почетком мјесеца у маркетима „Ђурић“ и „Хипер Корт“, тако да овом приликом желимо да позовемо наше суграђане да буду дио акције и донирају онолико колико могу. Такође, донације се могу оставити и у Саборном храму сваким радним даном до 15.30 часова, а новчане прилоге је могуће уплатити на жиро – рачуна кола. Надамо се да ћемо у оквиру ове акције успјети да обезбиједимо и божићне печенице за неколико породица – казала је Додиг – Пијетловићева.

Related posts

ЗИДИЋИ ОКО ХРАМА ПОСТАЈУ НОВО МЈЕСТО ЗА ПРЕДАХ

admin

За титуле најбољих рецитатора боре се 74 такмичара

admin

Топла зима погубна
за пшеницу и јечам

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još