Друштво

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ

Удружење жена „Дервента“ организовало је данас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ конференцију за учеснице пројекта „Жене лидерице у мјесним заједницама у превенцији родно заснованог насиља“, те представнике институција у локалној управи и женских организација добојске регије.

Током конференције учесници су информисани о стању насиља у породици на подручју општине, а предложене су и мјере за његово сузбијање. Одржана су и предавања о темама „Положај жена у друштву“ и „Проблемима није мјесто испод тепиха“. На значај сарадње између организација с циљем да се усвоје примјери добре праксе на превенцији и сузбијању насиља у породици указали су из Удружења жена „Ђурђевак“ из Брода. Усвојени су и закључци и предложене представнице из мјесних заједница у општински мултисекторски тим за спровођење заштите жртава насиља у породици и над женама у партнерским везама.

Пројекат „Жене лидерице у мјесним заједницама у превенцији родно заснованог насиља“ траје од јуна прошле године до априла ове године, а подржала га је Амбасада САД-а у БиХ.

Related posts

„Металац МБМ“ извезао 3.000. шлепер робе

admin

Данас почиње Божићни пост

admin

ПРИЈАВЕ ЗА ПРАСИЈАДУ ДО 18. ЈУНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još