Култура

Омиљена басна
доживјела свој наставак

Драмолета „Басна из мог дворишта 2“ у изведби најмлађих глумаца Драмског студија вечерас је премијерно представљена дервентској публици, а ријеч је о наставку једне од омиљених представа овог студија.

Кроз овај симпатични комад представило се 12 малених глумаца и то Реља Кузмановић, Дуња Ковачевић, Сара Вујичић, Нина Пашалић, Филип Јевтић, Ненси Будишић, Ана Илић, Милица Савић, Павче Ђурић, Тамара Живковић, Гаврило Тошић и Лазар Јовичић, међу којима и троје којима је ово било прво глумачко искуство. Представа је настала по тексту идејног творца студија и драматурга Синише Тешановића.

– Ријеч је о драмолети кроз коју најмлађи глумци отјелотворе разне животиње. То је једна симпатична басна гдје су кроз имитацију животиња дошли до ликова – казао је Тешановић додавши да је у плану да на прољеће споје оба дијела ове представе.

– Ове године смо заиста забиљежили огроман напредак у односу на прошлу годину и фокусирали се на премијере и изведбе, а за сљедећу годину планирамо да се усредсредимо на истраживање, с обзиром да имамо довољан број представа на репертоару које треба да се играју и да живе. Тако да ћемо што више да играмо и путујемо – рекао је Тешановић.  

Он је подсјетио и да је од фебруара планиран упис нових чланова за све групе.

Related posts

„ВЕЛИКА РЕФОРМА“ ПОБРАЛА АПЛАУЗЕ

admin

ГРЧКОМ МИТОЛОГИЈОМ КУПИЛИ ПУБЛИКУ

admin

Промоција „Мозговерзума“ сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još