ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Омладинска банка ослонац
за нове идеје младих

Још шест пројеката младих и један микро – бизнис биће реализовани захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти, а уговори са носиоцима пројеката потписани су данас у Градској управи.

Укупно 19.000 марака намијењено је за реализацију пројеката „Културу носимо у свијет“, „Ношње нове – игре старе“, „Игре без граница“, „Пркос – фест као наставак културног живота нашег града“, „Наша библиотека, наше књиге, наша обавеза“ и „Да летимо као Ивана“, те 2.000 КМ за микро – бизнис „Code Arhitekt“ Стефана Куцурског. Координатор програма Омладинске банке Хелена Крећа казала је да су сви пројекти иновативни и посебни на свој начин, а замјеник градоначелника Синиша Јефтић честитао је њиховим ауторима пожеливши им успјешну реализацију.

– Задовољство нам је да будемо подршка и суфинансијер Омладинске банке и  веома је похвално што се млади укључују аплицирајући пројекте који су од користи за ширу заједницу. Ово је друга година од град сарађује са Фондацијом „Мозаик“, а успјешну сарадњу наставићемо и наредном периоду – рекао је Јефтић уз наду да успјешна реализација пројеката бити мотив и другим младим да се на овај начин ангажују.

Атлетски клуб „Дервента“ захваљујући Омладинској банци добиће јаму за скок у даљ и полигон за бацање кугле.

– С обзиром да тренинге имамо на стадиону са вјештачком травом ту ће бити и реализован пројекат. Ово ће нам у значајној мјери олакшати рад и, надам се, привући нове чланове – рекао је тренер Далибор Врховац.

„Пркос – фест“ већ другу годину на списку је пројеката које подржава Омладинска банка.

– Ове године смо добили подршку за набавку пројектора, платна и сталка за платно – рекла је Драгана Латиновић из тима организатора ове манифестације.

Уговор је данас потписан и са члановима СКУД-а „Дервента“ чији пројекат је усмјерен на набавку ношњи.

– Уз помоћ овог пројекта набавићемо 12 мушких хлача и кошуља, те четири женске хаљине које би могли да користимо дужи временски период – рекла је Милица Никић.

Омладинска банка у Дервенти, уз подршку Фондације „Мозаик“ и Градске управе, од 2022. године ослонац је младима у њиховим друштвено корисним идејама и микро – бизнисима. Ове године за подршку 32 нова пројекта и осам микро – бизниса предвиђено је 97.000 марака.

Related posts

Парастос жртвама Чардака у недјељу

admin

Подршка провођењу препорука ревизора, именовани директори три установе

admin

Омладинска банка стала
уз пројекат Теквондо клуба

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još