Друштво

Опрезно са пиротехником
и украсним лампицама

Професионална ватрогасно – спасилачка јединица Дервента апелује на становнике да буду опрезни у руковању са пиротехничким средствима, али и празничним украсима и расвјетом.

Старјешина јединице Славен Пијетловић подсјећа да сваке године у празнично вријеме много дјеце, али и одраслих, буде принуђено да се јави љекару због повреда изазваних пиротехничким средствима, а могу и да изазову пожар.

– Пиротехничка средства јесу атрактивна за разне прославе, али могу бити извори разних опасности по здравље дјеце и одраслих. Петарде, прскалице, свијеће представљају велику опасност за настајање пожара, а могу да проузрокују и разне повреде као што су опекотине, оштећења вида и слуха, испаравање компоненти из петарди (отровни селен) – истиће Пијетловић, додајући да је осим на пиротехнику потребно обратити пажну и на јелке, електричне лампице и остале украсе који, такође, могу проузроковати пожар.

– Због тога, јелку никада не треба постављати у близини завјесе, не користити прскалице и свјеће у близини запаљивих материјала, од електричних лампица треба удаљити папир и накит, не остављати упаљене лампице надзора без надзора и слично. Све наведено може смањити ризик од пожара и повреда ако се придржавамо ових  упутстава – рекао је Пијетловић пожеливши суграђанима срећне и мирне празнике.

Related posts

Залихе пуније
за 112 доза крви

Derventski List

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ ШТО БОЉИ, ЈЕР МЕДИЦИНА НЕ ПРАШТА ГРЕШКЕ

admin

Служен помен погинулим
борцима из Малог Прњавора

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još