Спорт

Основан бициклистички клуб

Дервента је добила нови спортски колектив и то Бициклистички клуб „Дервента“ који окупља љубитеље бициклизма и који ће кроз своје активности настојати да промовише овај спорт, али и здрав начин живота.

Иако је идеја за оснивање клуба жива већ дуже вријеме, конкретне активности за њену реализацију почеле су недавно. Из клуба су навели да је 1. августа одржана оснивачка скупштина, на којој је донесен статут и циљеви и правци дјеловања клуба.

– Бициклистички клуб „Дервента“ уписан је у регистар основног суда у Добоју 26. августа, а оснивач и предсједник је Саша Шаренац, бициклистички ентузијаст који иза себе већ има неколико успјешних трка на државним првенствима, а и лиценцирани је UCI такмичар који своју такмичарску каријеру наставља под окриљем клуба. Клуб се неће базирати само на друмском бициклизму и у плану је, у складу са интересовањем, оснивање МТБ секције за чланове који буду заинтересовани за бављење овом граном бициклизма – саопштено је из новооснованог клуба додајући да ће у предстојећем периоду организовати бициклијаде, „бревете“, а као и учешће чланова клуба на тркама на државном и међународном нивоу.

Related posts

КАРАТИСТИ ПОЛАГАЊЕМ ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ

admin

АТЛЕТИКА ПРИВЛАЧИ СВЕ ВИШЕ МЛАДИХ

admin

РУКОМЕТАШИ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ЕЛИТНОГ ТАКМИЧЕЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!