Новости

О избору предсједника парламента
и ребалансу буџета 19. октобра

Скупштина града засједаће 19. октобра, а међу 26 тачака дневног реда је избор предсједника парламента и нацрт ребаланса буџета града за 2023. годину.

Усаглашено је то на данашњој сједници Колегијума, а пред одборницима ће се наћи и Приједлог програма уређења градског грађевинског земљишта за 2023. годину, као и Приједлог програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју града. Локални парламент требало би да се изјасни и о неколико тачака из области имовинско – правних послова, те давању у закуп пољопривредног земљишта у својини града.

Биће разматран и Приједлог одлуке о процјени угрожености од елементарне непогоде и друге несреће, као и измјене регулационих планова „Гаковац“  и „Центар – Запад“. Такође, на дневном реду је и информација о раду и пословању Предшколске установе „Трол“ за прву половину године, извјештај о раду ове установе за протеклу годину и годишњи програм рада за 2023/2024. годину, а ријечи ће бити и о стању основног образовања у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима за протеклу школску годину.

На приједлог градоначелника Милорада Симића дневни ред је допуњен Приједлогом одлуке о коришћењу средстава наплаћених од новчаних накнада по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредно.

Пред одборницима ће се наћи и Извјештај о раду Првостепене стручне комисије за утврђивање способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите и утврђивање функционалног стања корисника, као и разрјешење члана Управног одбора Туристичке организације, те именовању вршиоца дужности на то мјесто.

Не дневном реду је и Извјештај о реализацији Гендер акционог плана за период од 2021. до 2024. године и информација о спортским активностима и резултатима рада спортских клубова.

Related posts

Закон о граду Дервента ступио на снагу

admin

Логораши годинама траже правду

admin

Неколико насеља
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!