Uncategorized @bs

O rebalansu ovogodišnjeg i nacrtu budžeta za 2023. godinu 15. novembra

Odbornici gradskog parlamenta na sjednici koja je zakazana za utorak, 15. novembar, među 40 tema razmatraće rebalans ovogodišnjeg budžeta, kao i Nacrt budžeta za 2023. godinu.
Usaglasio je to Kolegijum Skupštine grada na današnjoj sjednici, a na dnevnom redu naći će se, između ostalog, i izmjena Odluke o komunalnoj naknadi, kao i odluke o kupovini poslovnih prostora u svojini „Adiko banke“ i „Sloboproma“.
Riječi će biti i o radu i poslovanju Doma zdravlja, vrtića „Trol“, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke „Branko Radičević“, Sportskog centra, Centra za kulturu, Turističke organizacije i Gerontološkog centra za prvu polovinu godine, te stanju obrazovanja u derventskim osnovnim i srednjim školama.
Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o poslovnim prostorijama i garažama u svojini grada, Informacija o sportskim aktivnostima i rezultatima rada sportskih klubova, a odbornici će odlučivati i o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada putem pribavljanja pisanih ponuda, kao i o kupovini i prodaji gradskog građevinskog zemljišta radi kompletiranja građevinskih čestica.
Na prijedlog gradonačelnika Milorada Simića na dnevnom redu će se naći i prijedlog rješenja o razrješenju članova Upravnog odbora Doma zdravlja, te imenovanje vršilaca dužnosti na te funkcije, kao i predloženo razrješenje članova i vršioca dužnosti člana upravnih odbora Sportskog centra i Centra za kulturu, kao i imenovanju vršilaca dužnosti i raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje članova na ove pozicije.
Odbornici će, između ostalog, razmatrati i Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnosti stanja korisnika.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još