Новости

О ребалансу овогодишњег и нацрту буџета за 2023. годину 15. новембра

Одборници градског парламента на сједници која је заказана за уторак, 15. новембар, међу 40 тема разматраће ребаланс овогодишњег буџета, као и Нацрт буџета за 2023. годину.

Усагласио је то Колегијум Скупштине града на данашњој сједници, а на дневном реду наћи ће се, између осталог, и измјена Одлуке о комуналној накнади, као и одлуке о куповини пословних простора у својини „Адико банке“ и „Слобопрома“.

Ријечи ће бити и о раду и пословању Дома здравља, вртића „Трол“, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације и Геронтолошког центра за прву половину године, те стању образовања у дервентским основним и средњим школама.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о пословним просторијама и гаражама у својини града, Информација о спортским активностима и резултатима рада спортских клубова, а одборници ће одлучивати и о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју града путем прибављања писаних понуда, као и о куповини и продаји градског грађевинског земљишта ради комплетирања грађевинских честица.

На приједлог градоначелника Милорада Симића на дневном реду ће се наћи и приједлог рјешења о разрјешењу чланова Управног одбора Дома здравља, те именовање вршилаца дужности на те функције, као и предложено разрјешење чланова и вршиоца дужности члана управних одбора Спортског центра и Центра за културу, као и именовању вршилаца дужности и расписивању конкурса за избор и именовање чланова на ове позиције.

Одборници ће, између осталог, разматрати и Извјештај о раду Првостепене стручне комисије за утврђивање способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите и утврђивање функционалности стања корисника.

Related posts

Савко Пећић уз војне почасти испраћен на вјечни починак

admin

Скупштина града засједа 12. новембра

admin

ВЛАДА ФОРМИРАЛА ТИМ ЗА ПРАЋЕЊЕ СТАЊА УСЉЕД ПАДАВИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još