Друштво

Плесне кораке учи око 250 малишана

Часови плеса у оквиру пројекта „Растимо уз плес“ који проводи вртић „Трол“ почели су протекле седмице, а око 250 малишана до 1. јуна учиће плесне кораке и кореографије које ће представити суграђанима на завршној приредби.

Директорица „Трола“ Гордана Симић подсјетила је да је основни циљ пројекта да се код дјеце пробуди осјећај за ритам и да се дјеца у раном дјетињству забаве уз плес. Додала је да је први човјек асоцијације Радомир Крсмановић на првом семинару обучио васпитаче и учитеље основним плесним корацима, кој они сада преносе малишанима.

– Дервента први пут учествује у пројекту који је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске, па је осим у „Тролу“, који је водитељ пројекта, лиценца за пројекат стигла и на адресу основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ – истакла је Симићева додавши да подршку реализацији пројекта даје и градоначеник Милорад Симић, који ће финансијски подржати одржавање завршне свечаности.

Такође, Симићева је додала и да малишанима, васпитачима и учитељима, у волонтерском ангажману, пружа и Ивана Симић, гимназијалка која ће ускоро бити и званични инструктор плеса и плесни кореограф.

– Предшколске групе полазника воде васпитачи нашег вртића „Трол“, дјецу из припремног програма плесним покретима учим ја, уз гимназијалку и пласног кореографа и инструктор Ивана Симић, док школку групу ОШ „Никола Тесла“ воде учитељице Мирославка Станић и Соња Мршић. Ђаци ОШ „19. април“ покрете савладавају уз помоћ учитеља Дарка Керкеза и учитељица Сандре Гаврић Башић, Сандре Башевић, Лепе Вулин, Весне Кнежевић и Славице Танасковић – истакла је Симићева.

Завршна приредба

Завршна приредба на којој ће малени Дервенћани представити своје плесне вјештине планирана је 1. јуна, када ће са дервентским малишанима наступити и вршњаци из Шамца и Модриче.

Related posts

Аплицирање за средства из мађарског фонда до 15. октобра

admin

Рукопис Бранкице Кузмановић међу најбољим

admin

Осињска школа славила
успјехе својих ђака

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!