ИЗДВОЈЕНОКултура

ПОКЛОНИ ЗА ВЈЕРНО ДРУГОВАЊЕ СА КЊИГОМ

Највјернији читаоци у години на измаку у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, на одјелу за дјецу, као и прошле године, биле су сестре близанкиње Јелена и Јована Прерадовић, ученице ОШ „Никола Тесла“, док је, на одјелу за одрасле, титулу највјернијег читоца понио Милош Ковачић.

Према традицији, они су награђени са по једном књигом и бесплатним уписом у библиотеку. Том приликом, Јелена, која је у овој години прочитала 119 наслова, истакла је да највише воли авантуристичке књиге.
-Обожавам авантуре и највише уживам баш у том жанру. Тренутно читам књигу „Хајдук у Брограду“, коју сам добила за рођендан. Прву књигу сам прочитала у четвртој или петој години живота и то су биле „Чаробне авантуре“ – казала је Јелена.
Њена сестра Јована, која је у протеклом периоду прочитала 113 наслова, рекла је да, између осталог, воли читати и енциклопедије.
-У посљедње вријеме волим да проучавам људско тијело и животиње, тако да сам често посвећена читању енциклопедија. Омиљене књиге су ми „Госпођица“ од Иве Андрића и серијал „Хари Потер“ – казала је Јована.
Такође, она је додала да је прву књигу прочитала са три године и то под називом „Винкс чаробна авантура“.
Сестре Прерадовић изразиле су задовољство књижним фондом Народне библиотеке, истакавши да су овдје увијек успијевале пронаћи све наслове које су пожељеле.
Са прочитаних 100 наслова, Ковачић је проглашен за највјернијег читаоца на одјелу за одрасле. Он је рекао да у читању ужива још од малих ногу.
-Почео сам да читам као мали из знатижеље, што је касније прерасло у љубав према књигама. Мој најдражи писац јесте Достојевски и све његове књиге су ми одличне, тако да не бих могао издвојити нити једну. Што се тиче омиљеног наслова, то је засигурно „Васкрсење“ од Толстоја – истакао је Ковачић додавши да највише ужива у класицима и историји.
Поред тога, Ковачић је изразио задовољство богатим књижним фондом у овој установи, која, како каже, може да задовољи укусе свих читалаца.

Related posts

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У РС, 242 НОВА СЛУЧАЈА

admin

СТОМАТОЛОГУ СЕ ЈАВЉАЈУ ТЕК КАДА ЗАГУСТИ

admin

СУТРА ПРИЈЕМ ЗА МАЛИШАНЕ У ПРИПРЕМНОЈ НАСТАВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!