Uncategorized @bs

Poučnom predstavom obilježili Dan srednjoškolaca

Predstavom i podsjećanjem na stradanje čeških učenika i studenata 17. novembra 1939. godine, učenici Stručne i tehničke škole obilježili su danas Međunarodni dan srednjoškolaca.
Brojni učenici, nastavni kadar škole, te gosti, imali su priliku da u Centru za kulturu pogledaju program koji je pripremio Savjet učenika, a u čijem centru je bila poučna predstava.
– Naša škola je 2015. godine počela na ovaj način da obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca. To je prilika da zajedno pripredimo scenario koji treba da uključuje što više učenika – kazala je jedna od profesorica koja je zajedno sa učenicima organizovala program Dušica Stanković Đukić dodavši da su učenici program počeli da pripremaju još u septembru. U realizaciji predstave učestvovale su i profesorice Aleksandra Vuković i Mirela Vidić zajedno sa učenicima svojih odjeljenja.
Predsjednica Savjeta učenika Magdalena Usorac istakla je da je cilj predstave bio da prenese poruku njegovanja nesebičnosti i pomaganja drugima.
– Predstava je, u stvari, priča o Vasi koji je u prvom dijelu predstave zbog sebičnosti ostao sam, dok u drugom dijelu predstave svata ljepotu nesebičnosti – rekla je Usorčeva dodavši da vjeruje da je predstava doprjela do publike, a u komadu je učestvovala i učenica četvrtog razreda smjera tehničar CNC tehnologija Tamara Nikolić.
– Već četiri godine učestvujem u priredbama i događajima koje naša škola organizuje, jer smatram da to nešto važno što svaki učenik treba da proživi jer, ne samo da utiče na naš odgoj, nego stvara i zadovoljstvo – rekla je Nikolićeva.
Programu povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca osim učenika i profesora Stručne i tehničke škole prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Slaven Pašalić, te direktori ostalih derventskih škola.
Savjet učenika je protekle sedmice organizovao i radionicu pripreme novogodišnjih ukrasa, koje će donirati Kolu srpskih sestara „Carica Milica“.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još