ИЗДВОЈЕНОНовости

Пољопривредницима у овој
години 512.796 КМ подстицаја

На име подстицаја за развој пољопривреде и села из буџета града исплаћено је укупно 451.187 КМ, а план је да до краја 2022. године директним корисницима буде исплаћено још 60.586 марака, те 1.023 КМ Пољопривредном институту РС на име анализе земљишта.

– Овим ће бити обрађени, односно исплаћени сви захтјеви пољопривредних произвођача по основу Подстицаја за развој пољопривреде и села у 2022. години – истакли су из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе додајући да је планирано да до краја године пољопривредницима на подручју Дервенте буде исплаћено укупно 512.796 КМ подстицаја.

– Овом другом исплатом обухваћена су 23 захтјева и то за набавку производно – технолошке опреме, обнову стакленика, подизање вишегодишњих засада, калцификацију замљишта и уређење, односно крчење земљишта – истакли су из одјељења подсјећајући да је на посљедњој сједници Скупштине града усвојена измјена плана подстицаја чиме је износ за овај вид подршке повећан са 489.000 на 519.000 КМ.

– Средства за ову намјену одборници Скупштине града обезбједили су усвајањем ребалансом буџета за 2022. годину. Напомињемо да је ово рекордан износ подстицаја у пољопривреди од 2006. године од када се у Дервенти реализује овакав вид подршке пољопривредницима. У односу на претходну годину видљиво је да број корисника подстицаја није у паду, већ се држи на нивоу претходне године и у неким ставкама се биљежи и благи раст. Ове године први пут је уведена мјера да се одобрени износ за пољопривредне произвођаче који су млађи од 40 година увећава за 20 одсто – нагласили су из одјељења подсјећајући пољопривредне произвођаче да им стоје на располагању за све информације и помоћ у вези са остваривањем републичких и градских подстицаја.

– Ваља нагласити и да је Влада РС најавила аграрни буџет за 2023. годину у износу од 180 милиона марака – додали су из одјељења.

Related posts

КАДРОВИ ДЕРВЕНТЕ ВЈЕЧНИ НА КАНВАСУ

admin

У „ТРОЛ“ СТИГЛА ДОНАЦИЈА ИЗ „ЗДРАВО“

admin

СТРУЧНА ШКОЛА И ЈОВАН БАБИЋ ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ПРИЗНАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još